SPIŻARNIA

Drodzy Lokatorzy!

Już od dłuższego czasu planowałam otworzyć TO pomieszczenie...
Czekałam na pierwsze chłodne dni, bo przecież wtedy zagląda się do....
SPIŻARNI!

Sąsiedzi, zapraszam na otwarcie miejsca, w którym zagości pyszne jedzonko!
Zdrowe, mniej zdrowe, słodkie, gorzkie, nieważne! Ważne, że będzie smakowicie!!!

Prezentuję Wam pierwszy spiżarniany przepis:

Dziś gotujemy Tagliatelle ze szpinakiem, parmezanem i szczypiorkiem.

Produkty potrzebne do przyrządzenia są niedrogie i łatwo dostępne.
Ja kupiłam je w Lidlu, gdzie moim zdaniem artykuły spożywcze są najlepsze!

Niezbędne produkty: makaron, szpinak, parmezan, szczypiorek.
Czas przygotowania : max. 30 minut


1. Gotujemy makaron.


2. Na rozgrzanej patelni umieszczamy szpinak. Pozostawić do rozmrożenia.


3. Szpinak przekładamy na ugotowany wcześniej makaron.





4. A teraz dekoracja.
Posypujemy danie parmezanem, dodajemy szczypiorek.







DONE!

I jak, smakowało?



    Standardowe Komentarze
    Komentarze Facebook

2 komentarze:

  1. Ojej! :D świetnie to wygląda :D aż zgłodniałam.. :P Zapraszam do mnie na nowy post :) Obserwujemy?

    http://mowminessa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie :)
    Pozdrawiam i zapraszam http://jagadab.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń